ماهی سالمون

ماهی سالمون ,ماهی سالمون در فر,ماهی سالمون نروژی,ماهی سالمون قیمت,ماهی سالمون در ایران,ماهی سالمون پرورشی,ماهی سالمون پخت,ماهی سالمون دودی,ماهی سالمون خام,ماهی سالمون اصل,ماهی سالمون در فر با فویل,طرزپخت ماهی سالمون در فر,پخت ماهی سالمون در فر

ماهی سالمون

توضیحاتی در مورد ماهی سالمون

ماهی سالمون نوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمت‌های گوشت پراکنده است. چربی این آبزی همچون ماهی تن از نوع غیراشباع و حاوی اسیدهای چرب امگاـ۳ است. پروتئین آن با کیفیت و حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. ریز مغذی‌هایی چون ید، کلسیم، فسفر، سلنیوم، آهن، سدیم، پتاسیم و ویتامین‌های B۱۲، A و D در گوشت آن به وفور یافت می‌شود.

خواص ماهی سالمون

ـ گوشت ماهی سالمون به دلیل وجود برخی رنگدانه‌های کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافت‌های بدن شده و با جذب رادیکال‌های آزاد مضر که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد می‌شوند از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند. مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می‌شود. ـماهی سالمون سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌ها را کاهش داده و مهم‌ترین ماده معدنی برای افزایش قدرت جنسی و باروری نطفه در مردان جوان است. ـ ماهی سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد. ـ این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی‌ها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک می‌کند. ویتامین B۱۲ آن کم‌خونی همراه با عوارض عصبی را التیام‌ بخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز(تولید) هورمون‌های تیروئیدی نافع است.

ماهی سالمون و آزاد

آزادماهی یا ماهی سالمون (به انگلیسی: Salmon) یا ماهی آزاد دریای شمال یا به تلفظ فرانسوی سومُن Soumon، در ردهٔ آزادماهیان قرار دارد. آزادماهی‌ها به‌طور معمول در آب‌های شیرین به دنیا می‌آیند، سپس به اقیانوس‌ها رفته و برای تخم‌گذاری دوباره به آب‌های شیرین بازمی‌گردند. تحقیقات نشان داده‌است که آنها برای تخم‌گذاری به نقطه‌ای که در آن متولد شده‌اند بازمی‌گردند.

تفاوت ماهی سالمون و قزل آلا

در مورد تفاوت ماهی سالمون و ماهی قزل آلا باید اشاره کرد که این دو ماهی از یک خانواده هستند، اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی یا نارنجی (گل‌بهی) است. با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و ویتامین E محسوب می‌شود و نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد، تقاضای نسبتاً زیادی برای آن وجود دارد؛ تا حدی که برخی پرورش دهندگان ماهی قزل آلا، با تغییر سبد خوراک ماهی‌های قزل آلا در آخرین مراحل پرورش، گوشت آن‌ها را رنگی می‌کنند تا بتوانند به جای ماهی سالمون، گران‌تر بفروشند. دو مورد از مهم‌ترین تفاوت های ماهی سالمون و قزل آلا این است که: نیمه پایین تن سالمون، بر خلاف قزل آلا خال ندارد. فک بالای ماهی سالمون، هرگز از چشمش بالاتر نمی‌رود. اما فک قزل آلا همیشه بالاتر از چشم آن است.

پخت ماهی سالمون در فر

آموزش پخت سالمون در فر در واقع یک دستور آشپزی محسوب نمی شود. در حقیقت راهی است که اگر آن را یاد بگیرید و یک بار انجامش دهید، دیگر در مورد اینکه با ماهی سالمون چه کنید گیج نخواهید بود. اولین و مهم ترین نکته برای پخت سالمون این است که به اینکه قرار است چه کنید فکر نکنید! کار بسیار راحت است. قرار است ماهی ها را در روغن و نمک و فلفل بخوابانیم و در فر بگذاریم. گوشت سالمون بسیار لطیف است. در بزرگ ترین تکه ها که قطر آن به ۴ سانت برسد، حدود ۸ دقیقه برای پخت سالمون در فر زمان لازم است. پس لزومی ندارد زمان زیادی دور فر بچرخید و نگران باشید.

خرید ماهی سالمون

برای خرید سالمون سعی کنید بهترین ها را انتخاب کنید. تا می توانید از خریدن ماهی های یخ زده خودداری کنید. امروز در ایران ماهی سالمون غیر یخ زده و تازه وجود دارد. ماهی سالمون انواع مختلفی دارد اما مهم ترین نکات برای خرید آن ها توجه به ظاهر و بافت آن است. سالمون پرورش یافته نارنجی و سالمون وحشی صورتی – قرمز است. بافت سالمون باید سفت باشد و ماهی باید ظاهری درخشان و براق داشته باشد.

مضرات ماهی سالمون

سالمون جزو پرچرب ترین ماهی هاست. پس برای کسانی که می‌خواهند به کاهش وزن برسند توصیه نمی‌شود.

طرز تهیه ماهی سالمون در فر

مواد لازم : ۲۵۰ گرم فیله ی سالمون با پوست برای هر نفر روغن زیتون نمک فلفل لیموی تازه تجهیزات لازم : سینی فر یا صفحه مخصوص پخت فویل آلومینیمی دستور العمل : ۱ ) فر را در دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. برای پخت سالمون در فر ابتدا جای سینی را در ردیف وسطی قرار دهید. روی سینی فر را با فویل آلومینیمی بپوشانید. ۲ ) ماهی ها را با یک دستمال کاغذی حوله ای مخصوص یا دستمال آشپزخانه خشک کنید. برای این کار دستمال را به آرامی روی سطح ماهی قرار دهید و بردارید. آن را روی سطح ماهی نکشید.۳ ) سالمون ها را با نمک و فلفل و روغن زیتون مالش دهید. چند قطره روغن زیتون روی تکه ی ماهی بریزد و آن را با انگشت یا قلم موی آشپزی به خوبی پخش کنید. نمک و فلفل سیاه را روی ماهی بریزید.۴ ) سالمون ها را روی سینی فر قرار دهید. توجه کنید که سمتی که پوست دارد زیر باشد. آن را به فر منتقل کنید. ۵ ) برای ۴ تا ۶ دقیقه برای سالمون هایی با زخامت ۲ سانتی متر بپزید. زمان پخت سالمون در فر بستگی به زخامت تکه های سالمون دارد. برای هر ۲ سانتی متر زخامت حدود ۴ تا ۶ دقیقه در نظر می گیریم. در ۴ دقیقه سالمون هنوز کمی حالت خامی دارد و در ۶ دقیقه همه جای آن کاملا پخته شده است. این که سالمون را خام تر یا کاملا پخته بردارید بستگی به سلیقه و ذائقه ی شما دارد. ۶ ) سالمون وقتی خوب پخته که به راحتی تکه شود. شما می توانید پخته شدن ماهی ها را با چنگال تست کنید. اگر چنگال به راحتی توانست ماهی را تکه کند یعنی سالمون پخته است. هم چنین می توانید برای این کار از دماسنج مخصوص گوشت و ماهی استفاده کنید. این دماسنج ها که برای تست کردن میزان پختگی استیک و دیگر گوشت ها هم به کار می رود، دمای وسط تکه ی گوشت یا ماهی را اندازه می گیرد و با توجه به آن مشخص می شود تکه گوشت یا ماهی کاملا پخته(well done)، متوسط (medium) یا خام (rare) است. برای سالمون حداقل دمای پیشنهادی برای قسمت وسطی یا زخیم ترین جای تکه ی ماهی ۱۴۵ درجه فارنهایت یا حدود ۶۵ درجه سانتی گراد است.۷ ) بلافاصله سرو کنید. سالمون را به محظ بیرون آمدن از فر نوش جان کنید. تکه های باقی مانده ی ماهی را می توانید حدود ۵ روز در یخچال نگهداری کنید و آن ها را بعدا در مایکروفر گرم کنید یا سرد بخورید. حال که طرز پخت سالمون در فر را یاد گرفته اید، دیگر مشکلی با اضافه کردن این ماده ی غذایی سرشار از امگا ۳ به غذاهایتان نخواهید داشت. شما می توانید انواع سالاد با ماهی سالمون را امتحان کنید. سالمون را به پاستا خود اضافه کنید یا با مقداری کینوای پخته شده میل کنید.

ارزش غذایی ماهی سالمون

اسیدآمینهٔ تیروزین موجود در این ماهی، به افزایش متابولیسم در بدن انسان کمک می‌کند. به علاوه، ماهی سالمون، منبع مناسبی از ویتامین دی و ویتامین ای نیز محسوب می‌شود. گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر سرشار از امگا ۳ و پروتئین است و سطح استرس را در انسان به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد. ماهی سالمون کم کالری بوده و مقدار چربی‌های اشباع شده در آن ناچیز است. امگا ۳ در حفاظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب نقش کلیدی بر عهده دارد. ۱۱۳ گرم از این ماهی ۸۷ درصد از نیاز روزانه بدن به امگا ۳ را تأمین می‌کند و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی بر سیستم قلب و عروق می‌گذارد؛ از بروز حملات قلبی، ریتم‌های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ‌ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش می‌دهد. به صورت فهرست‌وار برخی از خواص این ماهی عبارتند از: مفید برای سلامتی قلب و عروق مفید برای کاهش سطح استرس مفید برای کاهش میزان کلسترول بد مفید برای پیشگیری از بیماری فشار خون بالا مفید برای کنترل فشار خون بالا مفید برای تقویت عملکرد مغز مفید برای حفاظت از پوست در مقابل اشعه فرابنفش ۱۰۰ گرم از این ماهی، ۲۰ گرم پروتئین، ۱۱ گرم چربی و ۱۸۰ کیلوکالری انرژی دارد. گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر، از امگا۳، پروتئین و ویتامین دی بیشتری برخوردار است. بر اساس گزارشی از نشریهٔ ساینس، آزادماهی می‌تواند حاوی مقادیری از دی اکسین باشد.

طرز تهیه ماهی سالمون

سوشی سالمون با اواکادو موادلازم برنج مخصوص سوشی : ۲۰۰ گرم برگه سوشی نوری: ۳ عدد آب : ۱ پیمانه سرکه برنج : ۳۰ میلی لیتر شکر : ۱ قاشق سوپخوری نمک : ۱/۲ قاشق چایخوری آواکادو :۱ عدد قارچ : ۴ عدد هویج متوسط :۲عدد ماهی سالمون دودی : ۳ ورق نازک ( اگر تمایلی به استفاده از سالمون که به صورت خام استفاده میشود ندارید میتوانید از فیله مرغ ورقه شده که انرا تفت داده اید ویا میگو آبپز استفاده کنید ویا به طور کلی گوشت را حذف کرده و از سبزیجات استفاده کنید اما توصیه من به شما این است که یک بار هم که شده دستور اصلی را درست کرده و به همراه واسابی و سویا سس انرا امتحان کنید شرط میبندم خوشتان می اید ) اول همه سرکه شکر و نمک رابا هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر و نمک در سرکه حل شود. آب و برنج سوشی (یک نوع برنج گرد ژاپنی است . اگر نتوانستید این نوع برنج را پیدا کنید از برنجی ایرانی به نام حسنی میتوانید استفاده کنید که در این صورت آب ان متناسب با پخت همان برنج تنظیم میشود) را در قابلمه بریزید در آن را بگذارید و حدود ۱۲ دقیقه بجوشانید . سپس انرا از روی حرارت بردارید و آبکش کنید. (برنج گرد ژاپنی به همین شیوه پخته و نرم میشود ولی برنجهای دیگر زمان پختشان فرق میکند در هر صورت باید برنج پخته و کمی نرم شوند و حالت کته خودمان را باید داشته باشد) برنج گرم را داخل یک ظرف غیر فلزی بریزید ومخلوط سرکه را به ارامی با برنج مخلوط کنید و اگر بتوانید همزمان انرا با یک بادبزن خنک کنید برنج شما حالت شیشه ای پیدا میکند( اگر تو فصل تابستان بودید میتوانید جلوی پنکه این کار را انجام دهید) آواکادو هویج و قارچ را باریک و بلند برش دهید. حصیر مخصوص را روی سطح صافی پهن کنید(به جای حصیر مخصوص میتوانید از حصیرهای معمولی و ریزبافت که به عنوان زیز بشقابی به کار میرود استفاده کنید). روی حصیر سلفون بکشید.برگه سوشی را به صورتی که طرف براق انزیر باشدروی سلفون قرار دهید. دستهای خود را با سرکه واب خیس کنید(سرکه را به جهت بهداشت استفاده میکنیم)و مقداری از برنج بردارید و روی برگه سوشی قرار دهید و انرا پهن کنید تمام برگه نوری را بپوشانید اما از کنارهها ۱ سانتیمتر خالی بگذارید و انتها راا همحدود ۲ سانت خالی بگذارید اگر این کار را نکنید سوشی شما در انتها به خوبی بسته نمیشود. ارتفاع برنج هم از نیم سانت کمتر باشد. حالا ابتدا از ماهی سالمون ورقه شده در بالای برنج قرار دهید و روی ان هم اواکادو هویج و قارچ را قرار دهید. سپس به کمک حصیر شروع به لوله کردن سوشی کنید و در ضمن لوله کردن فشار هم بدهید تا خوب بسته شود بعد از لوله کردن به ان شکل مربع بدهید(مانند شکل آماده)بعد از اتمام کار با یک عدد چاقوی تیز که انرا خیس کرده اید هر کدام از برگهای سوشی نوری را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. سوشی را باید باسس سویاو ترشی زنجبیلم وواسابی (ترب کوهی فراوری شده که به رنگ سبز است و بسیار تند است) میل بفرمایید.باید مقدار کمی از واسابی را در کمی سس سویا حل کنید. سوشی را میتوانید با انواع سبزیجات و غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون ماهی تن(خام)میگو درست کنید اما توجه داشته باشید که اصل ان همیشه با مواد خام است اما شما میتوانید از مواد پخته استفاده کنید اما مسلما ان تازگی و مزه اصلی را نمیدهد. 

ماهی سالمون و افزایش قدرت جنسی

ماهی سالمون سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم بوده که سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌ها را کاهش داده و مهم‌ترین ماده معدنی برای افزایش قدرت جنسی و باروری نطفه در مردان جوان بوده.

ماهی سالمون و قلب

یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D بحساب آمده و میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی‌ها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک و ویتامین B۱۲ آن کم‌خونی همراه با عوارض عصبی را التیام‌ بخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر بوده، برای سنتز(تولید) هورمون‌های تیروئیدی مفید می باشد. باعث کاهش استرس گردیده،عملکرد مغز را تقویت نموده ،از پوست در مقابل اشعه UV محافظت کرده،در حدود 113 گرم از ماهی سالمون87 درصد از نیاز روزانه بدن به امگا3 را تامین کرده و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی وضروری برای سیستم قلب و عروق خواهند داشت که از بروز حملات قلبی، ریتم‌های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ‌ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش داده. میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر بوده.

ترکیبات ماهی سالمون

ماهی سالمون سرشار از امگا 3 وکلسیم، ید، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم و ویتامین‌های A ، D و 21B بوده که میزان ویتامین D سالمون از دیگر ماهی‌ها بالاتر داشته که به جذب مواد معدنی به ویژه کلسیم کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : ماهی دودی ♥ ماهی اوزون برون ♥ ماهی شیر ♥ ماهی کیلکاماهی شوریده